Leren bij Kalisvaart

Zoals wellicht bekend is, kamt de installatiebranche met een groot te kort aan vakkundig personeel. Het verkrijgen van goed personeel is dan ook voor de gehele branche een uitdaging. Kalisvaart gelooft in de toekomst van de installatiebranche en probeert haar personeel niet weg te halen bij concullega’s, maar juist zelf op te leiden binnen het bedrijf. Dit hebben we de afgelopen jaren gedaan door diverse samenwerkingen aan te gaan met organisaties zoals ROC Mondriaan en virtuele leermeesters.

Leren bij Kalisvaart

Het bedrijfspand aan de Zilverstraat beschikt over een klaslokaal waarbinnen studenten van het ROC Mondriaan lessen kunnen volgen om zo een kijkje te nemen in de praktijk van het mooie installatie vak. Het is voor de studenten een uitgelezen kans om in aanraking te komen met het echte bedrijfsleven en niet alles vanuit de boeken te moeten leren. Naast de samenwerking met het ROC Mondriaan is Kalisvaart ook een erkend leerbedrijf die elk jaar weer verschillende plekken bied voor BBL-ers en stagiaires om zich binnen het bedrijf te ontwikkelen.

Virtueel leren

Kalisvaart heeft ook samenwerking met de organisatie virtuele leermeesters. We hebben samen met de organisatie diverse testen uitgevoerd met de HoloLens. Dit is een apparaat die in combinatie met verschillende apps mensen kan helpen bij het leren van het vak, communiceren en is een effectieve manier van samenwerken. Bij de test was een leerling monteur met een HoloLens bij een warmtepompinstallatie gezet. Op afstand kon een ervaren service monteur via een laptop over de rug van de leerling monteur meekijken en instructies geven. Wij waren zeer positief over de test en willen hier in de toekomst dan ook zeker meer mee doen.

Onze eigen specialisten leren ook door

Het leslokaal wordt niet alleen gebruikt voor leerlingen, maar ook voor onze eigen ervaren monteurs. Jaarlijks worden er diverse cursussen aangeboden waar de monteurs zich voor kunnen aanmelden. Deze cursussen zijn bedoelt om de monteurs verdieping en verbreding in hun werk aan te bieden. Zo heeft iedereen binnen het bedrijf de kans om zich verder te ontwikkelen.