Kalisvaart in de maatschappij

De uitstoot van CO2 heeft een duidelijk negatief effect op het klimaat en daarmee de wereld waarin wij leven. Kalisvaart is zeer toekomstgericht en om deze reden zetten wij ons in om de uitstoot van CO2, zowel binnen het bedrijf, als bij onze toeleveranciers te verminderen.

Wij zetten ons in voor het milieuvriendelijk en duurzaam voorbereiden, organiseren en uitvoeren van werkzaamheden. Dat wil zeggen dat we een actief beleid voeren om milieu onvriendelijke effecten, zowel op kantoor, als op de werkplek zoveel mogelijk proberen te vermijden.

Daarnaast zijn we niet alleen gespecialiseerd in de duurzame technieken, maar zijn wij als bedrijf zelf ook erg duurzaam.

Het duurzame pand van Kalisvaart

De technieken die wij beheersen hebben wij doorgevoerd binnen ons eigen pand. Het bedrijfspand waar Kalisvaart in zit is namelijk volledig van het gas af en dit al sinds 2012. Het pand wordt verwarmd door een biomassa installatie en warmtepompen. Verder is er een zonneboiler systeem die zorgt voor warm tapwater en liggen er zonnepanelen op het dak die het pand voorzien van elektriciteit. Tenslotte is het gehele pand voorzien van ledverlichting en staan er laadpalen voor elektrische auto’s.

Kalisvaart en MVO

Naast het duurzame pand is Kalisvaart ook betrokken bij het bieden van werkplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We willen iedereen binnen de maatschappij een eerlijke kans bieden.

Een groot gedeelte van ons personeel rijdt met elektrisch vervoer. Deze voertuigen worden op onze eigen parkeerplaats opgeladen met de door de zonnepanelen opgewekte stroom.

Wilt u ook verduurzamen als bedrijf of particulier? Neem dan gerust contact met ons op, zodat een van onze adviseurs u te woord kan staan.