De geschiedenis van Kalisvaart

De geschiedenis van het bedrijf Kalisvaart begint inmiddels al meer dan 30 jaar geleden. De organisatie is opgericht door Leo Kalisvaart, die zelf ooit begonnen is als hulpmonteur, bij een lokaal installatiebedrijf. Hij heeft het bedrijf opgericht in 1990 en gebruikte de garage van zijn toenmalige woning als werkplaats. Binnen een aantal jaar werd deze garage toch te klein en is het bedrijf verhuisd naar de Jasmijnstraat 45 in Den Haag. Dit was een hoekpand met een kleine binnenplaats. Het was aardig wat werk, maar uiteindelijk is het omgebouwd tot een geschikt pand voorzien van; een kantoor, een kantine, een magazijn en een werkplaats. Het was een plek waar Kalisvaart verder kon groeien en meer personeel kon huisvesten. In 2009 wilde Kalisvaart zich meer gaan specialiseren. Er waren rond deze tijd veel ontwikkelingen omtrent duurzaamheid. Kalisvaart zag dit dan ook als kans om te gaan excelleren in de duurzame technieken. Kalisvaart technisch beheer was één van de eerste installateurs die verstand had van warmtepompen en andere duurzame installaties.

Het nieuwe pand

Het jaar 2009 was niet alleen bijzonder dankzij de specialisatie die plaats vond, maar ook vond in dit jaar een nieuwe verhuizing plaats. Kalisvaart verhuisde dit jaar van het lokale bedrijfspand midden in Den Haag naar een groter en centraler gelegen pand aan de Zilverstraat bij het ZKD-terrein. Deze plek lag dicht genoeg bij de binnenstad om daar de werkzaamheden voort te zetten, maar lag dichter bij de snel weg, zodat de omstreken van Den Haag gemakkelijker bereikbaar werden.

De verhuizing en de specialisatie stonden in één lijn met elkaar. Het nieuwe pand aan de Zilverstraat was een voormalige bouwmaat en heeft Kalisvaart zelf helemaal van het gas afgehaald. Het pand wordt niet verwarmd door een ouderwetse cv-ketel, maar door een biomassa installatie en warmtepompen. Verder is er een zonneboiler systeem die zorgt voor warm tapwater. Op het dak liggen zonnepanelen die het pand voorzien van elektriciteit en het gehele pand is voorzien van ledverlichting. Op de parkeerplaats werden laadpalen geïnstalleerd voor elektrische voertuigen. Kort daarna werd de eerste elektrische service bus aangeschaft. We hopen in de toekomst al onze monteurs te voorzien van deze elektrische voertuigen.